Masterclass

Cybercrimecongres: digitaal veilig ondernemen voor het MKB

Wist je dat maar liefst 1 op de 5 ondernemers te maken krijgt met cybercrime? Ransomware, phishing, DDoS-aanvallen, defacing, e-fraude: het zijn een paar vormen van cybercrime die veel schade kunnen veroorzaken. Het aantal cyberaanvallen gericht op MKB neemt schrikbarend toe en kost het bedrijfsleven ruim € 10 miljard per jaar. Toch voelt het bij veel ondernemers nog vaak als een ver-van-hun-bed-show, want waarom zouden ze jou hacken? Je kunt niet meer denken dat het jou als ondernemer niet overkomt!

woensdag 23 november
16:00 uur  tot  19:00 uur
Avifauna, Alphen a/d Rijn

Daarom organiseren de gemeenten en ondernemersverenigingen uit Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag- en Braassem in samenwerking met de politie en het CCV onder het mom van ‘better safe than sorry’ op woensdag 23 november om 16:00 uur in Avifauna het cybercrime congres: Digitaal veilig ondernemen voor het mkb.

Onder leiding van niemand minder dan tv-presentator Kees van der Spek leren ondernemers uit onze regio in 1 middag van een cybercrime slachtoffer, een cybercrime-expert en de politie over onder meer de meest voorkomende cybergevaren en hoe jij voorkomt dat je het volgende slachtoffer wordt en wat je moet doen als het je is overkomen. Tevens is er volop ruimte om vragen te stellen aan de sprekers en met elkaar in gesprek te gaan. Het cybercongres wordt afgesloten met een netwerkborrel

Het programma:

16:00 - 16:30 Inloop met koffie/thee en opening cybercongres door dagvoorzitter Kees van der Spek
16:35 - 16:40 Welkomstwoord door burgemeester Heijsee-Bolt van gemeente Kaag & Braassem
16:45 - 17:15 Een slachtoffer van cybercrime, Xander Koppelmans, deelt zijn verhaal
17:15 – 17:30 Cybercrime expert Erik de Jong gaat in op de gevaren en de risico’s van cybercriminaliteit voor MKB
17:30 – 17:45 Pauze met soep en broodjes
17:45 – 18:15 Cybercrime expert Erik de Jong geeft tips en handvatten hoe je cyberproof kunt worden
18:15 - 18:30 Wat als je toch slachtoffer bent geworden? Vincent Stittelaar van de politie gaat in op de aanpak van cybercriminaliteit en hoe je aangifte kunt doen.
18:30 - 19:00 Paneldiscussie met de sprekers en gasten waaronder oud VOA-voorzitter en bestuurslid Alphen Marketing Eric Carree. Stel hier ook al je vragen!
19:00 - 19:30 Afsluiting en netwerkborrel

Aanmelden

Dit cybercrimecongres mag je als ondernemer niet missen! Meld je als ondernemer daarom gauw aan (gratis toegang) en zorg dat jouw bedrijf veilig blijft. Na afloop kun je aanspraak maken op een digitaliseringsvoucher om direct aan de slag te gaan met het verbeteren van de digitale veiligheid in jouw bedrijf.

Organisatie

Dit cybercrimecongres wordt georganiseerd door de samenwerkende gemeenten en ondernemersverenigingen vanuit het programma “Boost Your Digital Business”. Hierin werken de gemeente Alphen aan den Rijn, gemeente Kaag- en Braassem, gemeente Nieuwkoop, VOA, VON, OVKB, EDBA, VNO-NCW West en provincie Zuid-Holland samen aan het versnellen van digitalisering in het MKB in de Rijn- en Veenstreek. Cybersecurity is hierin één van de thema’s. Dit cybercongres wordt verder in nauwe samenwerking georganiseerd met politie Alphen aan den Rijn, Politie Nieuwkoop-Kaag en Braassem en het CCV (Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid). Cyberveiligheid is een belangrijk speerpunt in het veiligheidsbeleid van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Bekijk de aftermovie!

In deze video worden essentiële tips gegeven. Met deze tips op zak kan elke ondernemer veilig digitaal ondernemen. Zorg ervoor dat je geen slachtoffer wordt!