Mirella van de Weerd - TOF

‘Ik ben eigenlijk geen fan van een webshop, maar heb geen keuze’

Als het allemaal volgens plan verloopt, opent Mirella van de Weerd in april 2022 voor het eerst een webshop, het digitale verlengstuk van haar al bestaande kledingzaak TOF in Alphen aan den Rijn. “Tot die tijd is er nog genoeg werk te doen en gaan we stap voor stap verder. Op die manier kunnen we direct na de lancering het nieuwe modeseizoen in knallen,” licht ze enthousiast toe.

Passie

COVID19 is de aanleiding van deze digitaliseringsslag, een webshop stond tot twee jaar geleden namelijk niet op het to do-lijstje van Mirella. “Ik ben acht jaar geleden gestart met mijn kledingzaak en zie mezelf als een kleine, actieve ondernemer. Mensen ontmoeten en adviseren in hun kledingkeuze, daar ligt mijn passie. Mede daarom ben ik eigenlijk geen fan van een webshop. Maar buiten het feit dat dit de toekomst is, heb ik de inkomsten gewoon nodig. En dan ben ik er nog laat mee, want ik ben al die tijd blijven hopen dat het niet hoefde. Door corona had ik echter geen keuze.”

Video’s maken

Omdat ook haar zaak dicht moest tijdens de verschillende lockdowns, ging Van de Weerd op zoek naar alternatieve manieren om haar handel aan de vrouw te brengen. Video’s opnemen en op social media plaatsen waren een logisch gevolg. “Dat deden we daarvoor ook wel eens op Facebook, maar nu begonnen we met het wekelijks posten van ons aanbod. Ik wilde de mensen toch laten zien dat ik er nog ben!” De reacties op de video’s waren meteen erg positief. Het klantcontact verloopt online en via de app en het zorgde voor bestellingen, ook van buiten Alphen. Van de Weerd: “Het werkt inderdaad en natuurlijk is dat fijn, al moet ik nog steeds aan de video’s wennen. Maar ik denk dat onze klanten de echtheid waarderen. Ik ben natuurlijk geen filmster of model, maar we moeten door.”

Sluit je aan!

Het past bij een ondernemersmotto dat ze predikt; ‘niet kijken wat er niet kan, maar naar wat er wel kan.’ “Ook ik leer van mijn fouten,” vult Van de Weerd aan. “Maar ik probeer altijd positief te blijven, niet te blijven hangen in tegenslag. Als eigenaar bepaal ik de te volgen koers, maar de stappen er naar toe zet ik wel samen met alle mensen om me heen. Met mijn personeel, familie en vrienden; ik praat en brainstorm zoveel mogelijk met iedereen. Deze mensen staan altijd voor mij klaar en het helpt gewoon om te overleggen of om hulp te vragen. Praat erover! Om die reden zou ik iedere ondernemer uit de buurt aanraden om zich aan te sluiten bij de Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn. Het helpt namelijk als je nu en dan andere mkb’ers ontmoet.”

Eigen magazijn

Vanaf maart 2022 beschikt Van de Weerd over een eigen magazijn voor haar groeiende voorraad, daar kan ze dan ook de dozen kleding opslaan die nu nog soms in haar huiskamer staan. Het is weer een volgende stap richting de webshop, die nog in ontwikkeling is. De winkel is ook in de toekomst het meest belangrijk en social media blijft Mirella invullen op de manier zoals ze dat twee jaar geleden is gestart. “Mensen zijn daar toch gewend aan geraakt en straks is het ook een mooie springplank naar de webshop.”

Meer info: Lees hier meer

Benieuwd naar andere ervaringen op gebied van digitalisering? Bekijk alle interviews.