Eerste voucher uitgereikt

Op vrijdag 1 april werd op het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn de eerste digitaliseringsvoucher uitgereikt aan Dreadshop uit Roelofarendsveen. Yvonne Peters, wethouder in de gemeente Kaag en Braassem, reikte de voucher uit aan eigenaresse Renate Meijnders.

Enorme kansen

Dreadshop verkoopt online dreadlock-extensions en verzorgingsproducten voor dreadlocks, maar ook allerlei accessoires. Het bedrijf beschikt daarnaast over een salon waar dreads worden gezet en het biedt online cursussen aan waarmee het ambt kan worden geleerd.

Voor het uitbreiden van het aanbod van die online cursussen, waarbij van over de hele wereld cursisten zijn aangesloten, werd de digitaliseringsvoucher aangevraagd en verkregen. “Er liggen voor ons op dat gebied nog enorme kansen in de verdere professionalisering, die ik maar wat graag wil verzilveren,” aldus Meijnders. “Dat was voor mij dan ook de reden om de voucher aan te vragen.

De opnames met het bedrijf Lichtgevoelig Filmproducties uit Hoogmade zijn inmiddels achter de rug en momenteel werken we hard om het eindresultaat online te krijgen. Ik kan nu al zeggen dat ik enorm tevreden ben om op deze manier weer een volgende stap met mijn bedrijf te kunnen zetten.”

Masterclass op 19 mei

Tijdens de bijeenkomst in Alphen werd gedeputeerde Willy de Zoete door de betrokken gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en de ondernemersverenigingen bijgepraat over de voortgang van het programma Boost Your Digital Business.

Ook de eerstvolgende masterclass kwam hierbij ter sprake. Deze vindt plaats op donderdag 19 mei van 14.00 tot 17.00 uur bij Avifauna in Alphen aan den Rijn en heeft als thema ‘Digitalisering als pure noodzaak voor je bedrijf.’

Het gaat dan over alles dat betrekking heeft op digitale transformatie en innovatie, uitgelegd door de meest gevraagde spreker van Nederland: Menno Lanting. Er is nog plek om hierbij aanwezig te zijn, maar wees snel!