Aan de slag

Je hoeft niet snel te gaan, maar je moet wel starten. Wie zacht stapt, zal ver stappen. Als je niets met je eerste taakstelling doet, is deze waarschijnlijk te groot. Dan moet je de stap kleiner maken en als hapklare brok voor jezelf neerleggen. Heb je hulp nodig? Wees getroost, je bent niet de eerste ondernemer die gaat digitaliseren.

Er zijn echt wel ondernemers die geen concurrent zijn en die best willen helpen. En er zijn heel veel ‘tech hubs’ met tips en trics. Zoek maar online en zit dus niet teveel in over de techniek, want er zijn allerlei tools en apps. Ook voor jou.

Als je wilt weten in welke business je stappen wilt zetten, moet je ook weten in welke business jij actief bent. Hoe je daar achterkomt? Stel jezelf die vraag. Welk probleem los jij op of welke irritatie haal jij weg? Wat doe jij nou in essentie met jouw bedrijf of organisatie.

Voorbeeld?

De postkoets van vroeger is de email van tegenwoordig. De boodschap is hetzelfde, alleen de technologie en de middelen zijn anders geworden. Het meest eenvoudige voorbeeld van digitalisering. Ben jij de nieuwe e-mail aan het maken of zit je nog in de postkoets. Dat is de vraag, zorg jij voor het antwoord?

Volg de Masterclass Digitalisering als pure noodzaak voor je bedrijf en leer wat je nog meer kan doen op dit vlak